Vertaisohjaajaksi?

Vertaisohjaajuus Kuohussa tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi perustaa kulttuuripajalla oman ryhmän, pop up- pajan tai projektin.
Vertaisohjaajat eli vertsikat voivat suunnitella ja toteuttaa haluamaansa toimintaa omien aikataulujen, elämäntilanteensa ja voimavarojensa mukaisesti. Kulttuuripajan vertaisohjaajakoulutuksesta valmistuu toiminnallisten, vahvuuskeskeisten ja luovien ryhmien ohjaajia.

Joillekin vertaisohjaajakoulutus on ensimmäinen asia, johon he lähtevät mukaan kulttuuripajalla. Toiset taas osallistuvat ensin ryhmiin ja muuhun toimintaan, jonka jälkeen osallistuvat koulutukseen.

Vertaisohjaajakoulutukseen kuuluu seitsemän kolmen tunnin koulutuskertaa. Niiden aikana käydään läpi vertaisohjaajana toimimista sekä muun muassa ryhmänohjaukseen, vuorovaikutukseen, voimavaroihin ja omiin vahvuuksiin liittyviä teemoja. Koulutuksen käyminen ei edellytä ryhmien ohjaamista ja siitä on hyötyä, vaikka ei heti lähtisikään ryhmiä ohjaamaan.

Vertaisohjaajilta edellytetään ystävällistä ja asiallista kohtelua ryhmäläisiä sekä muita pajalla kävijöitä kohtaan sekä kykyä sitoutua aikatauluihin ja sopimuksiin. Mitään erityistaitoja ei tarvita, innostunut asenne ryhmän ohjaamiseen riittää!

Vertaisohjaajille järjestetään tarpeen mukaan ryhmämuotoista vertaistyönohjausta ryhmäjaksojen välissä sekä toiveiden mukaista virkistystoimintaa.

Seuraava vertaisohjaajakoulutus järjestetään keväällä 2024.

Kulttuuripaja Kuohu


Kulttuuripaja Kuohussa pääset osallistumaan monipuolisiin ja maksuttomiin toiminnallisiin ryhmiin. Ryhmien lisäksi voit tulla myös vapaasti hengailemaan ja kahvittelemaan viihtyisiin tiloihimme. Lisäksi järjestämme eri teemoilla olevia pop up -pajoja sekä koulutamme säännöllisesti uusia vertaisohjaajia. Toimintamme on suunnattu 18-35 -vuotiaille.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram